5 Hvězdičky na základě 124 recenzí

O nás

Společnost VebaBox byla založena v Nizozemsku před více než 40 lety.

Společnost Veba byla založena v nizozemském městě Volkel v listopadu 1983. Začínala jako společnost zabývající se automatizací elektroniky v odvětví chovu hospodářských zvířat. Po několika letech se společnost Veba přestěhovala do Udenu a změnila název na Veba Electronics.

V roce 1989 se objevila poptávka po řešení pro přepravu umělé inseminace pro chovy prasat. Proto jsme vyvinuli malý chlazený kompresorový box: KI-box. V roce 1990 byla společnost Veba Electronics prodána a firma pokračovala jako Veba Meditemp v Udenu.

Od té doby se koncept chlazených přepravních řešení pro různá odvětví dále rozvíjel a rozšiřoval, včetně konceptu VebaBox.

VebaBox

VebaBox: více než 40 let historie

Níže naleznete časovou osu historie VebaBoxu.

1983-1989 1989 1990-1997 1997 2002 2005-2007 2008 2008-2014 2015 2016 2017 2019 2020 2023 2024

Založení společnosti Veba se zaměřením na instalační technologie a automatizaci chovu hospodářských zvířat.

Vývoj KI-boxu pro chlazenou přepravu pro umělou inseminaci prasat mezi různými farmami.

Založení společnosti Veba pod názvem Veba Meditemp. V té době se společnost zaměřovala především na vývoj a výrobu teplotně řízených řešení pro lékařské aplikace. To zahrnovalo malé chladiče pro přepravu orgánů, krve a vysoce kvalitních léků.

Společnost Veba Meditemp neustále hledala inovativní řešení chlazení pro zdravotnický průmysl. Pro globálního zákazníka bylo vyvinuto inovativní řešení pro regulaci teploty dialýzy a infuze v domácnostech. Důraz byl kladen na spolehlivost, přesnost a stabilitu teploty. Během těchto let byly přístroje vybaveny prvními poplašnými zařízeními. To bylo v té době unikátní.

Farmaceutická logistika vyvolala poptávku po větším chladicím výkonu pro užitková vozidla. Díky silnějšímu chladicímu výkonu a lepší chladicí technologii mohla společnost Veba MediTemp konkurovat výrobcům chladicích vozidel. Tak se zrodila alternativa chladírenského vozu. Funguje pouze s 12V připojením k baterii vozidla, díky čemuž lze tento box snadno vzít s sebou do jiného vozidla. To byl začátek nového výrobku na existujícím trhu: velký odnímatelný chladicí box, který nahradí běžný chladicí vůz.

Úspěch VebaBoxu neustále rostl. Bylo rozhodnuto o účasti na významných mezinárodních veletrzích dopravy a užitkových vozidel, včetně německého veletrhu IAA. Toto chladicí řešení muselo dostat svůj název, a protože mu mnoho stávajících zákazníků říkalo „VebaBox“, stalo se to také obchodním názvem výrobku. Úspěch byl tak velký, že společnost musela být kompletně restrukturalizována, a to z technicky a vývojově zaměřené společnosti na společnost výrobní.

Vzhledem k neustálému růstu se společnost Veba Meditemp v roce 2008 přestěhovala z De Linie v Udenu do nové budovy na Jagersveldu taktéž v Udenu.

Společnost Veba Meditemp prodávala stále více VebaBoxů. Značka VebaBox se postupně vyvinula ve velmi silnou značku, která byla mnohem známější než název společnosti Veba Meditemp. Značka VebaBox byla registrována po celém světě a díky speciálním technologiím byly získány patenty.

Společnost Veba Meditemp se díky konceptu VebaBox stala mezinárodním hráčem na trhu a dodala mimo jiné rakouské doručovací společnosti VebaBoxy pro 1 000 vozidel k přepravě léků. Byla také uzavřena různá evropská obchodní partnerství pro prodej VebaBoxů v různých zemích. Tento vývoj znamenal, že společnost Veba Meditemp musela zajistit, aby výroba byla efektivní a aby tento výrobek byl přátelský k obsluze.

To vedla k tomu, že společnost VebaBox vyvinula v roce 2015 zcela novou a inovativní chladicí jednotku, která je dodnes světovým unikátem. Nazýváme ji TU, což je zkratka pro tepelnou jednotku. Veškerá technologie chlazení byla vyvinuta v jednom systému, což usnadňuje servis jeho výměnou během 5 minut. Díky tomu je také možné vyrábět trup a chladicí jednotku současně, což výrazně zefektivňuje výrobu a dobu dodání. Společně s připojením na 12V na vozidle se z něj stal koncept plug-and-play.

Na základě poptávky zákazníků z lékařského trhu vyvinula společnost Vebabox modul Pharma. Tato jednotka dokázala regulovat 3,5 tunový skříňový nákladní automobil na 15-25 °C s velmi nízkou spotřebou energie, na což byl následně udělen patent.

Po uvedení první generace termálních jednotek na trh v roce 2015 jsme v roce 2017 přidali nové varianty.Jednalo se o mrazicí jednotku a novou horní jednotku pro VebaBoxy s objemem až 6 000 litrů. První generace termálních jednotek byla také modernizována, takže je použitelná pro větší objem a při vyšší teplotě okolí.

Na základě rozsáhlého průzkumu trhu a zpětné vazby od zákazníků se společnost VebaBox začala zaměřovat na budoucnost chladírenského řetězce.Jsme plně přesvědčeni, že tradiční chladírenský řetězec již není do budoucna udržitelný. Společnost VebaBox se zaměřila na řešení komplexních problémů zákazníků, a tím zajistila odolnost chladírenského řetěžce do budoucna.

Představení nové mrazicí jednotky s velmi nízkou spotřebou energie, díky níž ji lze použít i v menších dodávkách.

Stěhování do Vluchtoordu v Udenu. Zahájení výroby pod vlastním vedením.

Byla představena nová generace tepelné jednotky TUC2001. Zlepšila se spotřeba hluku/energie, protože byly použity regulátory, které zajišťují, že ventilátory neběží nepřetržitě na maximální otáčky a nezpůsobují velký hluk. Pokud je tedy okolní teplota nižší než 30 stupňů, ventilátory neběží na plný výkon. Nyní byly použity ventilátory s regulací teploty. To je pro zákazníka mnohem šetrnější.

Zavedení boxů VebaBox s certifikací ATP v rozsahu 650 – 2050 litrů. Řada VebaBox byla testována ve třídě A (okolní teplota -10 °C a +30 °C). To znamená, že naši prodejci v zahraničí mohou nyní prodávat chladící přepravník VebaBox také zákazníkům, kteří při přepravě potravin vyžadují certifikát ATP.“

Kontakt

Máte dotazy? Neváhejte nás kontaktovat.

Reviews

Naši zákazníci nás hodnotí jedničkou.

8,7 /10
8,7 z 10 bodů Google Reviews
VebaBox se rychle zahřívá a formát, který používám, je pro tuto aplikaci ideální! Se službou jsem spokojen.
Maaltijd Thuis Ton Stam